MOET ER IETS OPGEROLD WORDEN?

Dan bent u bij ALPHA REEL aan het juiste adres!

ALPHA REEL is een technisch bedrijf dat boogt op meer dan 24 jaar ervaring op gebeid van industriële oprolsystemen voor slangen  en elektrische kabels,  gaande van kant en klare standaardoplossingen tot haspels die volledig op maat van uw toepassing gemaakt worden.

WAT IS ONZE MISSIE

ALPHA REEL BV heeft zich toegelegd op alle mogelijke oprolsystemen voor slangen als kabels. Met ons uitgebreid productengamma, onze technische kennis en onze jarenlange ervaring op dit vlak, willen wij bedrijven graag helpen bij het optimaliseren van hun werkomgevingen door het juiste oprolsysteem aan te bevelen, met een directe verhoging van de veiligheid, efficiëntie en netheid als gevolg.

 

 

WAT IS ONZE FILOSOFIE?

Niet ons product, maar het probleem van de klant vormt het uitgangspunt. Om die reden besteedt ALPHA REEL BV veel aandacht aan het bestuderen van de behoefte om in functie daarvan het juiste oprolsysteem te kunnen voorstellen. Het oplossend vermogen van ons voorstel en de tevredenheid van de klant staan daarbij centraal.

 

 

WAT ONDERSCHEIDT ONS VAN ANDEREN?

De ervaring leert dat het bepalen van de juiste haspel in de praktijk minder vanzelfsprekend is dan het lijkt. Afhankelijk van de toepassing zijn er vele factoren die bij het selecteren in overweging moeten worden genomen: omgeving, druk, medium, slangcapaciteit, afmetingen, temperatuur, gebruiksfrequentie, buigradius, … Het resultaat is dat vele toepassingen uitgerust zijn met haspels die niet helemaal – of in sommige gevallen zelfs helemaal niet – voldoen aan de vereisten. Op dit vlak onderscheidt ALPHA REEL BV zich van anderen:

 

Uitgebreid aanbod

Voor ALPHA REEL zijn slanghaspels en kabelhaspels geen aanvullende producten, maar vormen ze juist de kern van onze specialisatie. Wij putten uit een haspelaanbod van meer dan tweeduizend referenties, een assortiment dat overigens nog steeds uitbreid! Belangrijkste namen zijn Reelcraft, Flexbimex Raamex, Zeca, Faicom, Demac, Koreel, AssemblyReel, … Dankzij dit ruime aanbod kunnen wij de juiste haspel voor uw toepassing voorstellen.

Daarnaast biedt ALPHA REEL ook de mogelijkheid om bestaande haspels om te bouwen of zelf haspels samen te stellen, volledig toegespitst op de eisen van uw toepassing. Op deze manier kunnen wij zelfs voor de meest veeleisende oprolproblemen een goede oplossing aanbieden zoals zuiver zuurstof, agressieve chemicaliën, ontvlambare brandstoffen, twee componenten lijmen, …

Degelijke kwaliteit

ALPHA REEL werkt enkel samen met fabrikanten die degelijke producten leveren. Al onze haspels, kabels, flexibels, koppelingen en andere toebehoren moeten voldoen aan zware eisen en specifieke richtlijnen van de industrie. Dankzij onze hoge kwaliteitsbewaking garanderen wij onze klanten oplossingen die hun degelijkheid al jarenlang elke dag opnieuw bewijzen.

 

Jarenlange expertise

ALPHA REEL stelt haar 23 jaar ervaring en know how op gebeid van oprolsystemen ter beschikking in de vorm van vrijblijvend technisch advies. Wij garanderen dat de haspels die wij voorstellen de beste oplossing bieden voor uw probleem met lossen slangen of kabels. Daarbij wordt niet alleen rekening gehouden met de technische vereisten, maar evenzeer met het vooropgesteld budget.

 

Eigen Technische Dienst

ALPHA REEL beschikt over een eigen en externe Technische Dienst voor het plaatsen en inbedrijfstellen van haspels. Ook periodiek nazicht en herstellingen worden door ons uitgevoerd.  Als u hiervoor interesse hebt, neem dan zeker contact op.

 

 

 

WAAROM HASPELS?

In elk technisch bedrijf gebruikt men slangen en elektrische kabels. Deze blijven vaak op de grond liggen en vormen zo aanleiding tot struikelongevallen, materiële schade en productieverlies. Volgens het Europese BenOSH project (Benefits of Occupational Safety & Health) gebeuren er jaarlijkse nog veel te veel struikelongevallen die tot tijdelijke werkonbekwaamheid leiden en die bedrijven nog steeds handenvol geld kosten. Dergelijke situaties zijn nochtans gemakkelijk te voorkomen door de juiste oprolsystemen te gebruiken. Wij hebben de belangrijkste voordelen van haspels u op een rijtje gezet.

 

Haspels verhogen uw veiligheid

Slangen en kabels die los op de werkvloer liggen vormen vaak lussen en kronkels die moeilijk te ontwijken zijn. Een arbeidsongeval is dan zo gebeurd. De belangrijkste reden hiervoor is dat het opbergen van slangen en kabels een vervelende en tijdrovende bezigheid is waar mensen zich liever niet mee bezighouden. Aangezien het oprollen bij veeraangedreven of motoraangedreven haspels automatisch gaat, wordt struikelgevaar zo goed als uitgesloten.

 

Haspels verbeteren uw efficiëntie

Op werkplaatsen waar meerdere mensen gelijktijdig gereedschappen gebruiken ontstaat er meestal een wirwar van slangen en kabels die op den duur hopeloos in elkaar verstrengeld geraken. Het ontwarren van deze warboel is vaak frustrerend en tijdrovend. Dankzij automatische slanghaspels en kabelhaspels krijgen slangen en kabels geen kans om in elkaar te verstrengelen en kunnen werknemers zich volledig op hun taak concentreren.

 

Haspels verhogen de levensduur van uw slangen & kabels

Slangen en kabels die tijdens productie op de vloer blijven liggen verhogen de kans op lekkages en elektrocutie. Behalve de directe gevolgen voor werknemer en productie, zijn er ook nog eens de kosten voor het vervangen of inkorten van de defecte slang en kabel. Aangezien bij automatische kabelhaspels en slanghaspels de kabel of slang onmiddellijk wordt opgerold, is de kans op schade aanzienlijk minder. Daarenboven gaat een gehaspelde slang of kabel minder wrijvingsslijtage vertonen en tot vier keer langer meegaan dan losse slangen en kabels. Een serieuze besparing dus.

 

Haspels bevorderen algemene orde & netheid

Met haspels hoeven werknemers niet meer te zoeken naar losse slangen of verlengkabels. Dankzij de verstelbare bumper hangt alles netjes op zijn plaats en binnen handbereik. Veeraangedreven haspels zijn meestal voorzien van een palmechanisme dat toelaat om de slang op de gewenste lengte te blokkeren. Het gevolg is dat de bedienaar niet meer slang of kabel hoeft af te rollen dan hij in feite nodig heeft. Na gebruik hangt alles opnieuw netjes op zijn plaats. Het is bekend dat een propere en overzichtelijke werkplaats een positief effect heeft op de motivatie van werknemers.

BTW nummer: BE 0875 583 069
IBAN : BE26 737 0157611 29
BIC: KREDBEBB

CONTACT

ALPHA REEL BV
Hoogeindeken,  Unit 8j
9170 Sint-Gillis-Waas, Belgium