Klik op een product voor meer info.

Balancers zijn ergonomische hulpmiddelen waarbij een last, bijvoorbeeld een lastang, door middel van een ingebouwd verensysteem wordt gecompenseerd. Door het verensysteem correct af te stellen komt men tot een evenwichtssituatie tussen opwaartse kracht (veer) en neerwaartse kracht (last). Op die manier kan men lasten van 1 tot 200 kg met een minimale krachtinspanning manipuleren.

Stockagehaspels worden enkel gebruikt voor het opbergen van slangen of kabels. In tegenstelling tot gewone haspels zijn stockagehaspels dus niet uitgerust met een draaikoppeling of sleepcontacten. Dit betekent dat, naar gebruik toe, men eerst de slang of kabel volledig moet afrollen alvorens deze aan te sluiten.

Stockagehaspels zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen en met verschillende aandrijfmogelijkheden.


Slanghaspels
zijn uitgerust met een speciale draaikoppeling. Deze laat toe de slang in alle omstandigheden te gebruiken zonder de slang eerst volledig te moeten afrollen. De draaikoppeling is standaard voorzien van dichtingen, geschikt voor water, perslucht, olie, brandstoffen, chemicaliën, etc. Dichtingen voor speciale producten zijn eveneens verkrijgbaar.

Afhankelijk van de toepassing zijn slanghaspels leverbaar in verschillende uitvoeringen en met verschillende aandrijfmogelijkheden.

Noteer dat de referenties opgenomen in deze site slechts een deel van ons aanbod vormen. Daarnaast beschikt ALPHA REEL ook over de mogelijkheid om slanghaspels te bouwen volgens uw specificaties.

Kabelhaspels zijn uitgerust met roterende sleepcontacten voor stuurspanning of voedingsspanning. De opbouw en samenstelling van deze sleepcontacten zijn afhankelijk van het aantal geleiders en het vermogen. Voor speciale toepassingen als video, audio en datacommunicatie zijn eveneens vergulden sleepcontacten mogelijk.

Voor wat de veeraangedreven uitvoering betreft wordt - afhankelijk van de toepassing - onderscheid gemaakt tussen kabelhaspels met en zonder blokkeermechanisme. Deze laatste worden vooral gebruikt voor het voeden van beweegbare apparaten zoals loopbruggen, telescopische armen, spoorwagens, etc.

Zijn de opgegeven slangspecificaties ontoereikend voor uw toepassing? Hebt u een toepassing van meer dan 600 bar? Worstelt u met inbouwbeperkingen?

Geen probleem!

Naast ons uitgebreide aanbod aan standaard haspels, beschikt ALPHA REEL bvba over de mogelijkheid om bestaande haspels om te bouwen. Als ook dit geen afdoende oplossing biedt, dan kunnen wij haspels maken volledig geënt op de specificaties van uw toepassing. Op deze manier kunnen wij zelfs voor de meest uiteenlopende applicaties een goede oplossing aanreiken.

Technische mogelijkheden

druk : van vacuum tot 1000 bar
diameter : van 1/4“ tot 6”
aandrijving : elektrisch, pneumatisch, hydraulisch
uitvoering : aluminium, staal, roestvrijstaal
producten : water, lucht, olie, vet, voedingswaren,
brandstoffen, chemicaliën, gassen

Gezien de vele mogelijkheden is het onbegonnen werk om ons aanbod aan Custom Made haspels in deze website op te nemen. Gelieve ons daarom de vragenlijst in bijlage te bezorgen. Aan de hand van die gegevens kunnen wij de beste oplossing aanbieden.

» Vragenlijst Kabelhaspels

» Vragenlijst Slanghaspels